Kastikkeita (Anton)

Terveellinen ruoka mielletään kuivaksi… Tämä ei ole absoluuttinen totuus.

Tässä hyviä kastikereseptejä (säilytä jääkaapissa):

LIHA & KANA

Ketsuppikorvike:
Murskaa (esim. Mixerissä) 4 isoa luumutomaattia.
Sekoita murskeeseen;
1/2 tl suolaa.
Kourallinen revittyä tuorebasilikaa.
1tl kuivattua oregaanoa.
1tl valkoviini- tai omenaetikkaa.
1tl maustepippuria.

Laita pieneen kulhoon/lasipurkkiin ja anna maustua 1vrk jääkaapissa.


Makea chilikastike.
(Jos haluat tulisen, käytä Chiliä…miedompi resepti jalapenolla)

Murskaa 5kpl pihvitomaattia.
Pilko 1kpl (tuore) jalapeno/chili, sekoita murskeseen.
Lisää 1/2 tl suolaa ja 1tl
Kaada 1/2tl rypsiöljyä murskeeseen.
Lisää 50g ananaspaloja murskeseen.

Jos haluat lisää makeutta voit soseuttaa 100g omenaa tai vesimelonia murskeen sekaan.

Anna maustua 2 vrk.

KALA

(Säilytetään kylmässä)
Kaada 1prk Arla 2% kevytkermaviiliä “kippoon”.

Murskaa 2kpl valkosipulikynttä, kourallinen tuore oreganoa ja hyppysellinen merisuolaa sekaan.

Raasta 1/2 kurkkua ja paloittele 1 lime.
…sekoita kermaviiliin.

Anna maustua ainakin 6h.

SALAATTI
(Säilytä jääkaapissa)
Purista mehut kolmesta appelsiinista.
Lisää 1tl oliiviöljyä.

Sekoita kuivana: 1tl maustepippuria, 1tl currya,  1 tl rakuunaa, 1tl paprikajauhetta, 1tl mustapippuria.

Kaada mausteseos mehun sekaan ja anna mausta muutama tunti huonewnlämmössä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s