Reseptivinkki: “Antioksidanttipommi”, Eli kaalia ja katkarapua. (Anton)

Syksyn sateet, viima ja koleat säät tahtovat heikentää meidän vastustuskykyä.

Siksi suosittelen että olet tarkkana siinä että vitamiineja sekä antioksidentteja tulee saatua tarpeeksi.

Tässä hyvä resepti joka avitta antioksidantti -tasojen ylläpitoa.

Katkarapu-kaali ateria.

 

Tarvitset:

1 x kiinankaali (noin 600g)

200g kuorittuja katkaruvun pyrstöjä (pakaste)

1 kelta- tai pihvisipuli (kuorittuna yli 100g)

2 Valkosipulikynttä.

2 tl maustepippuria.

1/2 tl Meri- tai vuorisuolaa

8 tippaa Tabascoa (punainen)

1 Paprika (värillä ei väliä) Noin 125g

 

Varoitus läheisesi eivät halua olla lähelläsi syötyäsi tämän aterian. Sipuli & Valkosipuli kun pukka “tuoda aromia”.

 

:-D

😀

 

RESEPTI:

 

Lämmitä paistinpannu kuumaksi “korkealla keskilämmöllä” (Eli 4 tai 7 -taso…hellasta riippuen)

 

Pannun lämmetessä pilko pieneksi hakkelukseksi: Kaali, paprika, sipuli ja valkosipuli.

Kaalin & paprikan voi jättää “hieman isommaksi” mutta yritä tehdä sipulista ja valkosipulista mahdollisimman pientä.

 

Pannun lämmittyä heitä jäiset katkaravunpyrstöt (Ei haittaa vaikka jäähilettä seassa) pannulle.

Paista muutama minuutti siten että katkarapu on sulaa ja jää on vettää.

Kun vesi alkaa höyrystyä lisää pannulle sipuli ja valkosipuli.

Paista noin kaksi – kolme minuuttia.

Lisää joukkoon paprika.

Anna taas paistua muutama minuutti.

Pienennä lämpöä 1 aste-taso.

Paista kunnes 90% vedestä haihtunut.

Heitä pannuun kaali.

Paista kunnes sekoite saa kullan ruskean värin (kuva)

kaalia

Pienennä lämpö minimitasoon. Sekoita ja lisää mausteet (Tabasco, pippuri suola) koko ajan sekoittaen ainesosia.

Ota pannulta pois ja syö.

Tässä on 1-2 annosta (Riippu nälästä).

Paiston jälkeen kalorit koko annoksessa: 485 kcal

 

Ateriassa on todella paljon antioksidanttia joten nyt vaan herkuttelemaan.

 

Anton

 

ps. Katkarapu saattaa vaikuttaa verenpaineeseen ja/tai kolesterooliin joten älä syö tätä ateriaa liian usein (max 1x vko)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s